„Животворно“ със Стела Стефанова

Изложбата живопис „Животворно“ на Стела Стефанова е подредена в галерия „Възраждане“ в Пловдив до 4 март. Творбите може да се разгледат на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на арт салона.
„Колко удивителен може да бъде резултатът от таланта и труда на две женски ръце. Ръце, не избрали за творчество по-лесното – платното или хартията. Избрали дървото. И тогава се е случила живописната магия на една силна и оригинална творческа фантазия. За да избликнат цветове, образи, орнаменти, съставящи амалгамата на Красотата, в най-истинския смисъл на понятието й.
Ако търсите в изобразителното изкуство нещо ново, естетика и поезия, красота и душевно очарование, тази изложба е Вашата!“, пише галеристката Краси Алексиева.
Стела Стефанова е родена в Пловдив през 1979 г. Има висше техническо образование. Работила е в сферата на рекламата и вътрешния интериор. Член е на Дружеството на пловдивските художници, а от 2023 г. – и на Асоциация арт наив България.
Печелила е второ място в Биенале „Наив България“ през 2021 и 2023 г. Миналата година има и номинация за млад автор на Годишната изложба на Дружеството на пловдивските художници.
Авторка е на няколко самостоятелни изложби в Пловдив и София, има участия в различни проекти и сборни експозиции у нас, както и във форуми в Словакия и Словения, участие в майсторски клас на Ян Глозик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *