Задържаха четирима полицаи, взели подкуп на шофьор след фалшив тест за наркотици

Четирима полицейски служители – двама от Първо РУ на СДВР и двама от КАТ-София, са задържани, след като в четвъртък вечерта са поискали и получили подкуп в размер на 800 лева от спрян за проверка водач на МПС. Всички те са сержанти, предаде NOVA.

Служителите излъгали шофьора на автомобила, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотични вещества. След подаден сигнал от него Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, съвместно със СДВР и СГП, провежда съвместна операция и установява полицейските служители.

Разследващите са намерили в дома на катаджиите незаконно държани от тях тестове за наркотици, различни от официалните тестове. На единия от полицаите са повдигнати обвинения за незаконно държане на боеприпаси и за неправомерно съхранение на няколко ловни пушки в чувал в гараж на адрес, където той нямал адресна регистрация и където нямал каса и разрешение.

На четиримата е повдигнато обвинение и са задържани за 72 часа. Срещу служителите на реда е започнала и дисциплинарна проверка.

Видеото е архивно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *