Зартова се запознала с делото за изнудване на корабния магнат от Нотариуса

След статията на „24 часа“ за това, че Нотариуса е изнудвал гръцки корабен магнат, Невена Зартова се е запознала с въпросното дело. По него има двама обвиняеми, но и двамата са гърци. Това заяви пред БНТ Зартова, която днес се оттегли от поста районен прокурор на София.

„Интересното е, че това постановление за привличане на обвиняеми е потвърдено от СГП. Мерките за неотклонение са потвърдени от СРС, т.е. имаме един последващ контрол. Впоследствие аз видях, че няколко месеца след това потвърждаване, след поредна молба от страна на обвиняемите, привличането им е отменено от същия колега и наблюдаващият прокурор е отведен“, каза Зартова.

Припомняме, че в интервю пред „24 часа“ Анастасиос Дикос, представител в България на инвеститора Джон Кустас, заяви, че адвокат Велимир Атанасов имал емоционални взаимоотношения с Невена Зартова. От своя страна пък Велимир Атанасов имал близки отношения с Мартин Божанов-Нотариуса.

„Целта на оставката ми е да осигуря спокоен режим на работа за колегите си“, допълни тя.

По думите ѝ причината за напрежението са поредицата от проверки в районната прокуратура, започнали от миналата година насам.

„От миналото лято досега преминаха три комплексни проверки, които затрудняват работата на колегите и администрацията, в петък започна четвърта поредна ревизия“, посочи Зартова.

Тя потвърди, че поддържа дългогодишни приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен като сътрудник на Нотариуса.

„Не го крия от никого. Поддържахме семейни приятелски отношения, никога не е ставало въпрос за някакви конкретни производства, напротив, умишлено сме ги избягвали“, обясни Зартова.

За пръв път обаче чула името на Мартин Божанов след разкритията на Антикорпуционния фонд от 2021 г.

„Никога преди това не е ставало дума за това лице. При най-малкия намек за съмнение веднага бих реагирала“.

Невена Зартова отрече да е водила каквито и да е разговори с бизнесмени. Не разбира и защо и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов иска оставката ѝ от миналото лято насам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *