Защо чак на шестия ден са предприети действия за обиск в заведението на Нотариуса

Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за съжаление през последните години видяхме една политическа нестабилност, която пряко рефлектира върху системата за сигурност, така бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и председател на Републиканци за България снощи коментира заплахите срещу магистрати, разследвали престъпна схема, за която има съмнение, че се е сраснала с магистратските среди.

В „Още от деня“ той заяви, че виждаме сериозни пробиви в националната ни сигурност. Всички криминални случаи, както и тези, свързани с шпионаж, показват, че няма ясна политическа воля, която да стои твърдо зад реформите и това, което трябва да се направи.

„За мен тревожното е, че по сигналите, подадени от съдия Владислава Цариградска 2019-та или 2020-та февруари месец, никой не е предприел адекватни действия, за да бъде осуетено разрастването на тази мрежа. Това, което видяхме, че е в близост до Специализирания съд и прокуратура – през последните години е било открито заведение, което е било с протекцията на въпросния Мартин Божанов – Нотариуса и се е ползвало от определени магистрати, които са имали тази възможност.“

Цветанов попита защо чак на шестия ден са предприети действия за обиск във въпросното заведение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *