Инвестиране в Имоти

Инвестирането в недвижимо имущество е все по-предпочитан начин за осигуряване на пасивен доход в бъдещи периоди. Това определя и повишената конкуренция на пазара на недвижими имоти, споделят от Suprimmo.

За да гарантирате доходността си и успешни сделки в тази дългосрочна инвестиция, трябва да се запознаете с тънкостите на конкретната ниша. От екипа на Suprimmo дават съвети в сферата на покупко-продажбата на собственост.

Разучаване на пазара

Преди да се впуснете в този тип инвестиции, трябва да разучите пазара много добре. Може да го осъществите като се възползвате от опита, квалификацията и познанията на професионалистите в областта.
Пазарът на недвижими имоти е непредвидим и винаги могат да настъпят промени, които да повлияят на пазарните цени, ликвидността и потенциала за успешните сделки, коментират от Suprimmo.

Изготвяне на финансов план и стратегия

От SUPRIMMO споделят, че е много важно да обърнете внимание на финансовия план и стратегията, която имате за Вашата инвестиция. Основно съществуват две стратегии за доходност от недвижимо имущество:

1. Наем

Отдаването под наем е предпочитан метод за пасивен доход и дългосрочна инвестиция. Видът на имуществото зависи от търсенето на пазара – може да отдавате както жилища, така и офиси и търговски обекти.

2. Препродажба

Покупката с цел последваща продажба на по-висока цена е другата стратегия, която може да Ви увенчае с успех. При този тип инвестиране се обособяват два варианта, които може да следвате – да закупите ново имущество на зелено, при което сделката се извършва още преди завършването на проекта, както и фикс енд флип варианта. Той включва инвестирането в по-стар и проблемен имот, извършване на цялостен ремонт и реновиране, след което се осъществява препродажба.

Всеки вариант крие своите предимства и рискове, които е важно да разучите добре, за да осъществите успешно инвестиране.

Поставяне на цели

Тук трябва да определите какво търсите – закупуване с цел отдаване под наем, за собствено ползване или за препродажба, споделят от Suprimmo. Ако искате да продавате или отдавате под наем, трябва да определите и дали ще разчитате на диверсификация, като инвестирате в различни райони, или ще съсредоточите инвестициите в имоти на една локация.

Оценка на риска

Сред най-важните аспекти от формирането на ясна стратегия, е анализирането на риска, напомнят от Suprimmo. Помислете за всякакви допълнителни фактори, които могат да повлияят върху цената, ликвидността, волатилността на сделките. Оценете рисковете от правна гледна точка и управленските затруднения.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *