Карлос Насар грабна европейската титла в София

Карлос Насар доказа, че е най-големият талант в световните щанги в момента, след като спечели титлата в категория до 89 килограма на Европейското първенство в София с изключително представяне с 391 кг. Хиляди по трибуните станаха на крака и ликуваха заради титлата на родната звезда.

Талантът ни постави нов световен рекорд за юноши – 176 кг. при изхвърлянето.

19-годишният българин бе безгрешен от самото начало, като записа три успешни опита в изхвърлянето, за да поведе в класирането със 176 килограма, шест повече от единствения си реален конкурент Пицолато от Италия. В изтласкването Насар тотално отчая Пицолато с два успешни опита, с които двубоят му стана 391 килограма. След като италианецът не успя да отговори на предизвикателството, титлата на Насар бе подпечатана. Той бе заявил 224 килограма за световен рекорд в категорията, но не го направи, за да се запази за предстоящите състезания и Олимпийските игри в Париж през лятото.

По този начин България вече има четири титли от домашното първенство и води в класирането по медали. България има още един сребърен и един бронзов медал.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *