Нямаме решение да спират протестите на зърнопроизводителите

Снощи, в предаването „Още от деня“ по БНТ Илия Проданов, каза че нямат решение да спират протестите. „Утре те продължават както бяха предварително обявени. Имаме около 20 нови точки на протест, които днес се формираха.“

Законодателните искания за нас са фундаментални, ние искаме ясни гаранции, че тази воля за промяна няма да бъде само на думи, а наистина ще се случи, категоричен е Проданов. „Днес имаше изнесена Комисия по земеделие, там МЗ представи готовността си по тези 7 закона. Другите закони – имаме срокове по тях кога да бъдат готови и кога да бъдат качени за обществено обсъждане“.

По международните позиции още на първата среща стигнахме до разбирателство, имаме нужда от защита от държавата и поставяне сериозно на масата на проблемите, които срещаме, обясни още Проданов. „Остава да се разберем и по финансовата част. Предишното предложение не удовлетворяваше нашите искания. Подаването на данъчните декларации става от 1 март до 30 юни, а реално на нас помощта ни е нужна сега. Има земеделски производители, които се облакат по механизма 60/40 и те винаги са на печалба, дори и да са на загуба. Това е счетоводна практика. Така че не е докрай работим този вариант“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *