По-тревожното е, че се спори за пост, а не за политики

Сегашното управление в Русия не търпи опозиция и в политически план Навални отдавна беше изолиран в затвора. Смъртта му обаче няма да промени резултатите от президентските избори в Русия и победата на Путин не бива да буди изненада. Това коментира по NOVA NEWS бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков по повод смъртта на руския опозиционер на Кремъл Алексей Навални.

По думите на дипломата Навални имаше своите поддръжници, но самата политическа система в Русия не позволява наличието на такъв тип опозиция. Кючуков не пожела да навлиза в догадки и спекулации защо и как е издъхнал руският опозиционер.

Относно срещата на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен бившият зам.-министър посочи, че на срещи при такъв формат се говори най-често за геополитика и сигурност и по-малко се засягат двустранни въпроси.

За казуса кой да бъде външен министър, дипломатът посочи, че по-тревожното в ситуацията е, че се спори за пост, а не за политики.

Това е спор през призмата на някакви партийни позиции, а външната политика е държавна, т.е. тя не може и не би следвало да бъде партийна. Този спор като цяло е нелицеприятен, изрази мнението си по темата Любомир Кючуков.

Нова Нюз, „Денят на живо“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *