Прочути магьосници идват в Габрово

Наричат го най-мащабния фестивал за магично изкуство в Източна Европа; събитието, след което нищо вече не е същото; времето, което превръща мечтите в реалност; срещата, когато разбираш, че няма нищо по-ценно от една котка, стига тя да е… „Златна котка“.
На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите – „Златна котка 2024“. В България ще пристигнат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. От тази година състезанието за статуетката „Златна котка“ и титлата „Най-добър магьосник“ е сертифицирано по стандартите на FISM (Federation Internationale des Societes Magiques), като българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест, научи ДУМА от Directo Agency.
Официален гост на събитието е Валтер Ролфо – най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали – „Masters of Magic“, и главен организатор на следващото Европейско и Световно първенство – съответно през 2024 и 2025 г.
За България вече своите полети са ангажирали президентът на FISM Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия – световнопризнат капацитет в изкуството. Всички те са част от авторитетното жури в състезателната част на „Златна котка“, а специално място както в екипа, така и в сърцата на публиката заема българската гордост в световната магична сцена Дани Белев.
Традиционно вече 13 години събитието се реализира в столицата на хумора Габрово. Фокусниците, които посещават фестивала, пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на „най-приятелския фестивал за магия“, както го определят, споделя Дани Белев, президент на „Куик хендс проджект“ и създател на „Златна котка“. „Очакват ни 4 дни със забавления, магични предизвикателства, състезания и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата подкрепа на Община Габрово.“
Както всяка година, Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два майсторски класа. Организирани са две лекции за „гласов дизайн“ от Иван Головацки от Украйна и лекция „Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието“ от Александър Иванов, изпълнителен директор на „CreateX Digital Agency“.
Разбира се, големият коз в магичното тесте е галаспектакълът на 16 март от 19 ч. в спортна зала „Орловец“, в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. А за да е пълна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които „няма невъзможни неща“ – Иван и Андрей, допълват организаторите. Билетите са в продажба във всички каси на Изипей в страната и онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *