Реформата на съдебната система трябва да включва преодоляване на тежките проблеми

Темата с търгуването на дела е по-развита форма на ходатайство. В България ходатайството в съдената система винаги е било присъщо. Това каза лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева в предаването „Говори сега“ по БНТ.

В последните 30 години наказателната репресия започва да се използва и за отнемане на бизнес или за елиминиране на някой, заяви тя. „Когато искаш да присвоиш бизнеса чрез наказателна репресия, трябва да имаш инструментите – съдебна система, органи за разследване, органи за обвинение и съдии, които да ти произнесат каквато искаш присъда“, обясни Дончева.

Зануляването на КТБ по думите й е довело до разпределението на „големи хапки“. „Делян Пеевски ръководеше този процес на разграбване на КТБ и го ръководеше и чрез инструментите на съдебната система, и чрез инструментите на държавата. Ако Бойко Борисов не беше склонен да бъде фалирана КТБ“, коментира Дончева.

Промените в Конституцията по думите й повтарят идеите на Христо Иванов, които тя определи като елементарни. „Реформата на съдебната система трябва да включва преодоляване на тежките проблеми“, каза още Дончева.

БНТ, „Говори сега“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *