Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите, очаквам извинение от Кирил Петков

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски излезе остра позиция срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във връзка с твърдението на последния, че Движението имало засилено влияние в регулаторите.

„Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и Президента владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и ВСС, които категорично не отговарят на истината“, категоричен бе той.

Пеевски заявява, че коментарите на Петков били „внушения“: „Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората“.

Съпредседателят на ДПС каза още, че четвъртата политическа сила няма никакви представители в ДАНС. От пресцентъра на партията публикуваха и списък членовете на регулгаторните органи, които са били издигнати именно от ДПС.

Според данните, представени в позицията, ДПС има общо 8 представители в органите. По един в БНБ, КЗК, КРС, Комисията за защита от дискриминацията. Двама във Висшия съдебен съвет и един в Инспектората към него.

Пеевски призова Кирил Петков да се извини за публичните си коментари.

 

 

 

Автор: Самуил Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *