Цената на бензина според квартала

Нов шок на пазара на горивата. Оказа се, че цените на бензина варират според кварталите в София, в които са бензиностанциите. И зависят от платежоспособността на хората, живеещи в тях.

Бензиностанции от една и съща верига в София например предлагат горивата с ценови диапазон от 3-4-5 стотинки. Данните сочат, че голяма верига продава бензина и дизела в ж.к. „Дружба“ доста по-евтино, отколкото в обекта си в ж.к. „Младост“.

Независимо от котировките на суровия нефт на световните пазари в България има вече трайна тенденция към повишаване на цените на дребно по бензиностанциите.

От началото на годината увеличението при бензин А95 е с 6-7 стотинки на литър, докато при дизела е с цели 10 стотинки, сочат данните на специализираната платформа fuelo.net, която следи в реално време цените на горивата у нас и в чужбина, предаде „Телеграф”

Цените обаче се колебаят в широк диапазон в зависимост от населеното място и откъде зареждате. При една от най-големите вериги сравнението показва, че само за месец – от 12 януари до 11 февруари т. г., бензин и дизел са поскъпнали с почти 20 стотинки за литър. До голяма степен цените зависят и от платежоспособното търсене.

Същото важи и за бензиностанциите, които са на магистралите. По принцип там цените са по-високи.

 

 

 

 

 

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *