Частен остров за $500 млн. и зона за възрастни

Луксозна дестинация на круизния гигант Carnival Cruise Line очаква да посреща гости от следващото лято.

Проектът е на стойност 500 млн. долара, а този тип частни острови вече се очертават като един от новите източници на приходи за големите круизни оператори.

И макар че до планирания дебют остава една година, дестинацията вече е включена в над 500 предстоящи маршрута на 18 от 26-те кораба на Carnival.

Въпросната плажна ивица се намира на Гранд Бахама, Бахамските острови и се нарича Celebration Key.

Там ще се предлагат всякакви възможни удобства като в курорт, включително инфинити басейн и специален клуб с достъп само за възрастни, пише BusinessInsider.

 

 

Carnival държи много от подробностите за Celebration Key в тайна, но към момента се знае, че в обособената семейна зона се очаква да има огромна сладководна лагуна, детска площадка, две водни пързалки и спортни игрища.

Цените на круизите, които ще посетят дестинацията, започват от 220 долара на човек за тридневно плаване в двете посоки до Маями с Carnival Conquest през октомври 2025 г.

Операторът твърди, че се очаква островът да посреща 2 милиона гости годишно. В бъдеще Carnival планира да разшири Celebration Key с въжени линии и водни паркове.

Но това не е единственото сухоземно начинание на круизната линия.

Компанията притежава и по-малкия Half Moon Cay, подобен на курорт частен остров на Бахамите, който предлага дейности като конна езда и плуване със скатове.

В момента островът се обновява с допълнителен кей, за да може да приема най-големите кораби на круизната линия.

Има основателна причина круизният гигант да се насочи изцяло към сухопътното си портфолио: Частните острови са източник на солидни приходи за оператори като Carnival и Royal Caribbean.

Клиентите им могат да харчат за платени екскурзии в тези ексклузивни дестинации, което увеличава печалбите на круизната линия. В случая с Half Moon Cay и Celebration Key, те са спирки близо до основните круизни пристанища във Флорида, което намалява времето за пътуване и разходите за гориво.

За някои оператори тези ексклузивни пристанища могат да се превърнат в необходимост, тъй като все повече градове ограничават достъпа на круизни кораби, отбелязва още BusinessInsider.

За да си върнат загубите от тези дестинации, круизните линии се насочват към собствените такива, оборудвани с допълнителни удобства като водни паркове и плажни вили за гости с частен достъп.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *