Бели жерави и траурен концерт край срутения „Крокус хол“

Минута мълчание беше обявена преди началото на благотворителен концерт в памет на жертвите на терористичната атака в „Крокус сити хол“, провеждащ се край спонтанния мемориал до стените на комплекса, предаде ТАСС.

В близост до сцената бяха поставени фигури на жерави от запалени свещи, свещи имаше и в лампите на мнозина, дошли на спонтанния мемориал. По време на минутата мълчание на фасадата на „Крокус“ беше пусната видеопоредица с летящи в небето жерави, които след това бяха заменени от снимки на загиналите при терористичния акт.

Минутата мълчание започна в 19:52 ч. московско време – приблизително по това време на 22 март са започнали трагичните събития.

След дошлите да почетат паметта на жертвите, на сцената на благотворителния концерт излезе музикална група, ръководена от руския диригент Валерий Гергиев. В паузите между изпълненията на музикантите няколко участници в трагичните събития разказаха как са успели да избягат.

През целия ден хората продължиха да носят цветя в памет на загиналите при терористичната атака. Охраната на „Крокус“ беше засилена – осигурени бяха специални маршрути за разпределяне на потока от хора, на тях бяха монтирани металодетекторни рамки, а до тях дежуреше охрана.

Чуждестранни дипломати, работещи в Русия, положиха цветя на мястото на извършеното миналата седмица нападение срещу концертна зала в предградие на Москва, при което загинаха 144 души, предаде Асошиейтед прес.

Сред присъстващите бяха представители на САЩ, страните от ЕС, Африка и Латинска Америка. Руската държавна информационна агенция РИА Новости отбеляза, че сред присъстващите има и представители на „неприятелски държави“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *