„Войната свърши“: Синът на Джон Ленън и Йоко Оно с „Оскар“

Войната свърши!

Филм, вдъхновен от музиката на Джон Ленън и Йоко Оно спечели награда „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм. Това е първият „Оскар“ за режисьорите Дейв Мълинс и Брад Букър.

На фона на антивоенната класическа коледна песен на Джон Ленън и Йоко Оно „Happy Xmas (War Is Over)“ („Весела Коледа (Войната свърши)“, късометражният анимационен филм проследява двама войници на фронта на Първата световна война, които играят шах чрез пощенски гълъб, без да знаят, че са от противоположните страни на битката.

Към филмовата двойка на сцената се присъедини изпълнителният продуцент Шон Оно Ленън, син на Джон Ленън и Йоко Оно, който поздрави отсъстващата си майка с Деня на майката.

„Джон Ленън и Йоко Оно написаха песен, която ни вдъхнови“, каза сценаристът и режисьор Дейв Мълинс, когато прие наградата.

„Опитахме да почетем с този филм нейното антивоенно послание. Искаме да благодарим на нашия изпълнителен продуцент и творчески партньор Шон Оно Ленън, с когото беше невероятно да се работи, на нашия екип в ElectroLeague… и искам да благодаря на Томас Нюман за невероятната му музика.“, каза още Мълинс.

Букър благодари на Питър Джаксън, казвайки, че „този филм нямаше да се случи без теб“, след което благодари на анимационния екип на Weta FX, Lightsfrom entertainment и Epic Games.

Когато музиката започна да озвучава триото на сцената, Шон Ленън скочи до микрофона, за да извика поздрав към Йоко Оно:

„Искам само набързо да кажа, че майка ми навърши 91 години този февруари, а днес е Денят на майката в Обединеното кралство, така че може ли всички да кажат Честит Ден на майката, Йоко„, каза той, докато тълпата повтаряше рефрена.

Според неотдавнашна статия в „Ню Йорк Таймс“ Йоко Оно, която е далеч от светлината на общественото внимание, е напуснала Ню Йорк миналата година, като се е изнесла от апартамента в Дакота, който е закупила заедно с Джон Ленън (тя все още е собственик на помещението). Съобщава се, че Оно се е оттеглила в обширната ферма в щата Катскилс, която е закупила заедно с покойния Ленън. Нейният говорител Елиът Минц заяви пред The Times, че Оно вече не дава интервюта.

Във видеото научете повече за: „Опенхаймер“ и „Клети създания“ триумфираха на наградите „Оскар“

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *