Доверието е счупено, ние сме врагове, не се разбираме.

Доверието е счупено, ние сме врагове, не се разбираме. Г-жа Нинова не е далече от истината, като казва, че това е агония, категорична е тя.

ГЕРБ обмислят утре да предложат парламентът да гласува само Мария Габриел като премиер, заяви в ефира на БТВ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

„Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено“, изрече Бориславова в предаването „Лице в лице“.

Лена Бориславова коментира в ефира на БТВ има ли шанс преговорите с ГЕРБ за правителство да се възобновят.

„Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?“, каза тя.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

Лена Бориславова заяви, че от ГЕРБ са прекъснали преговорите.

И разказа как е станало това.

„От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ са на масата за преговори (б.р. – с ГЕРБ). В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва – „Време е“. Четирите дами станаха като войници по команда и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа“, разказа Бориславова.

Бориславова разказа, че е била в колата, когато е чула как Мария Габриел казва през президента, че има състав на кабинет и споразумение.

„Учудих се в поведението на Мария Габриел, тъй като нямаме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено“, добави тя.

„Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни лидери. Те трябва да говорят с нашите лидери, за да се разберат двете формации“, подчерта Лена Бориславова.

„Николай Денков неведнъж е бил обиждан от лидера на ГЕРБ и депутати. Досега не е казал, че няма да води заседание на Министерския съвет заради това. Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави. За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим. В това споразумение една от ключовите точки е да няма плаващи мнозинства и да има конкретен ангажимент за реформи. Това, че ГЕРБ не искат да влязат в ангажимент по тази тема е проблем“, допълни тя по повод на призива на Борисов за извинение към Габриел.

Доверието е счупено, ние сме врагове, не се разбираме. Г-жа Нинова не е далече от истината, като казва, че това е агония, категорична е тя.

Преди нея в студиото на БТВ бе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *