Жена осъди Столична община за 80 000 лева

Жена осъди Столична община за 80 000 лева, съобщава правният портал Lex.bg. Преди 6 години тя претърпяла инцидент, при който тролей премазал краката ѝ, след като се спънала в дупка на тротоара в опит да го догони.

Това става ясно от решение на Софийския градски съд (СГС), където потърпевшата завела частичен иск срещу общината за 44 900 лева – втората част от претендираните от нея общо 80 000 лева за неимуществени вреди от инцидента. Две години по-рано съдът й присъдил първата част от исканото обезщетение от 35 100 лева.

Освен това Столична община трябва да заплати 3700 лева обезщетение за разходите по лечението на пострадалата и разноските по делото, които възлизат на 10 000 лева.

През 2018 г. пострадалата пресякла кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Граф Игнатиев“ и се затичала в опит да хване тролей №5 на близката спирка. Тя обаче се спънала в дупка на тротоара и паднала. Част от тялото ѝ било на тротоара, но краката ѝ останали на пътното платно и преминаващият покрай нея тролей ги премазал.

В резултат на това жената пострадала тежко. Тя получила счупвания и размачквания на лявата подбедрица и на ходилата на двата крака. Направени са й 13 операции. Лечението на пострадалата продължава и до днес.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *