Златото чупи рекорди, Bitcoin е на ръба на историческия връх

Фючърсите върху златото се установиха на най-високото ниво в историята в понеделник, тъй като търговците залагат, че Федералният резерв ще започне да намалява лихвените проценти през втората половина на годината.

Договорът за злато за април поскъпна с 30,60 долара, или 1,46%, и достигна цена от 2 126,30 долара за тройунция, което е най-високото ниво от създаването на договора през 1974 г. Това е втората поредна търговска сесия, в която златото се установява на рекордно ниво, като в петък договорът за април затвори отново на исторически най-високата си позиция от 2 095,70 USD.

Според Питър Буквар, главен инвестиционен директор в Bleakley Financial Group, обаче, когато е коригирано спрямо инфлацията, златото е поставило историческия си връх от около 3200 долара през 1980 г.

„Все още сме далеч от него, което означава, че тенденцията за ръст може да продължи“, казва той пред CNBC. По думите му златото ще постави на натиск и коригирания спрямо инфлацията рекорд.

„Това е един от редките случаи, когато цената на базовия актив е обвързана с фонда“, добавя Розенблут. „Трудно е да се определи количествено, но представянето на Bitcoin е свързано с надеждата, че ще има по-голяма наличност. Тук има полза за всички заинтересовани страни.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *