Има ли рискове за здравето при употребата на козметика?

Производителите на козметика трудно могат да установят кое е здравословно и кое не във всеки един етап от развитието на продукта. Невъзможно e производителят да тества всяко нещо и да има информация за всяка една суровина и какво може да стане с нея в бъдеще. Tова каза Силвия Павлова, съосновател на „Wooden Spoon“, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Темата за гостуването на събеседника беше новината, че в няколко крема за акне на големи производители са установени високи нива на химикал, който може да предизвика ракови заболявания. Независимата американска лаборатория Valisure е открила високи нива на канцерогенния химикал бензен в някои продукти за лечение на акне на марки като Clinique на Estee Lauder, Up & Up на Target и Clearasil на Reckitt Benckiser.

Има специфичен начин, по който се определя кое колко е вредно и в каква доза трябва да се използва, посочи Павлова. И допълни, че в козметичната индустрия всичко е много добре контролирано, но в сектора има и много лобита. Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Има ли рискове за здравето при употребата на козметика? - Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *