Инициативата „Отворени гардероби“ събира средства за Здравния фонд на артистите в България

На 10 март от 17:00 ч. в клуб „Строежа“ ще се проведе инициативата „Ден на отворените гардероби“ – благотворителна разпродажба на дрехи, обувки, аксесоари и ръчно изработени находки. Събитието е с вход свободен и е подходящо за всеки, който иска да вдъхне нов живот на гардероба си, подкрепяйки смислена кауза.

През март „Ден на отворените гардероби“ се провежда като част от Софийския театрален салон 2024. Събраните по време на събитието средства ще бъдат дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България, който подпомага членове на САБ при животоспасяващи и животоподпомагащи операции, които не се финансират по клинични пътеки.

Благодарение на Здравния фонд досега до момента са подпомогнати повече от 150 артисти, а след „Деня на отворените гардероби“ ще има възможност броят им да нарасне.

Организаторите на събитието – актрисите Жаклин Даскалова и Стела Димитрова, използват инициативата, за да участват в различни благотворителни каузи и да насърчават хората да вършат добри дела. Те вярват в това, че всяка дреха, всеки аксесоар, всеки чифт обувки разказва своята история и носи в себе си част от сърцето на дарителя.

Инициативата цели да обърне внимание и на проблема с бързата мода, заради която околната среда понася все повече последствия. Участие в „Деня на отворените гардероби“ могат да вземат както хора, които искат да изложат своите дрехи на благотворителен щанд, така и всеки, който иска да обнови стайлинга си, като вдъхне нов живот на стари дрехи.

Повече информация ще откриете във събитието във Facebook: https://fb.me/e/4WG7lvqGw.

Софийският театрален салон се осъществява с подкрепата на Столичната община и Министерство на културата, Национален фонд „Култура“ по програма „Създаване“ – 2023.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *