Компания от групата на Световната банка влага 150 млн. евро в платформа за логистични имоти

Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка, направи инвестиция в размер на 150 млн. евро в Lion’s Head Investments, платформа на AG Capital за бизнес имоти в България и Румъния. Тя е съвместно дружество с южноафриканския фонд за инвестиции в недвижими имоти Old Mutual Property. Финансирането включва конвертируем инструмент и синдикиран заем.

Lion’s Head притежава и управлява пет офис сгради – две в София (Полиграфия офис център и Мегапарк) и три в Букурещ (Oregon Park A,B & C). Инвестицията ще подкрепи компанията в създаването на нова платформа за логистични активи в България и Румъния. Сделката включва и ангажимент новите активи на компанията да бъдат сертифицирани с EDGE – сертификата за зелени и устойчиви  сгради на IFC.

„Развитието на логистичната инфраструктура и свързаността в рамките на регионалните и глобалните вериги за производство и доставки са важни цели за България и Румъния в настоящия контекст“, заяви Ари Найм, мениджър на IFC за Централна и Южна Европа.

„В Lion’s Head вече над пет години работим изключително успешно с Old Mutual. Присъединяването на IFC като нов партньор е сериозно признание – както за нашия бизнес модел, така и за качествата на екипа ни в отделните държави. Инвестицията ще ни позволи да изпълним стратегия си, като подкрепи разширяването на дейността ни в региона“, коментира Христо Илиев, главен изпълнителен директор на AG Capital.

Lion’s Head Investments е съвместно дружество между най-големия институционален инвеститор от ЮАР Old Mutual Group и българския холдинг с фокус върху недвижимите имоти AG Capital. То оперира на българския пазар от 2018 г., а впоследствие навлезе и в Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *