Мелиса да Коста Цялата небесна синева

На 22 март излиза от печат многообещаващо заглавие: „Цялата небесна синева“ на Мелиса да Коста, най-четения автор във Франция за 2023 година!

Цялата небесна синева“ (преводач: Красимир Петров, художник: Таня Минчева, 680 стр., цена: 26 лв.) е трогателен и разтърсващ роман, изпълнен с болка и надежда. На 26-годишния Емил, поразен от ранен Алцхаймер, му остават две години живот. Емил решава да избяга от болницата и от съчувствието на семейството и приятелите си, и да предприеме едно последно пътуване. Пуска обява, с която търси спътник, готов да сподели приключението му, и за свое учудване не след дълго получава положителен отговор. Три дни по-късно пред тайно закупения от него кемпер се запознава с Жоан, млада жена с голяма черна шапка и с раница на гръб, която не дава никакво обяснение за присъствието си. Така започва едно изумително красиво пътешествие. В срещата между двамата и в срещата им с други хора по пътя се раждат радост, страх, приятелство, любов, които постепенно прогонват кошмарите на Емил.


Спрягана като най-новото откритие на френската литература, Мелиса да Коста е родена през 1990 година. Учи икономика и мениджмънт, известно време отговаря за комуникациите на различни организации. Има интереси в областта на ароматерапията, натуропатията, софрологията и спорта. Авторка е на седем романа, до един бестселъри, удостоени с наградите „Ален Фурние“, „Сезам“ и „Бабелио“. След „Цялата небесна синева“, който я изстрелва в орбитата на звездите, „Колибри“ ще издаде и романа „Утрешният ден“ – химн на животворната природа и на силата, която може би се крие у всекиго от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *