Милениалите ще станат най-богатото поколение в историята

Милениалите, или поколението Y, потенциално биха могли да се превърнат в най-богатото поколение в историята, става ясно от доклад за богатството на компанията за недвижими имоти Knight Frank за 2024 г.

Дефинирани най-общо като тези, родени от 1981 до 1996 г., милениалите вероятно биха могли да реализират значителни неочаквани печалби през следващите 20 години поради придобиване на имоти и други активи, наследени от техните родители, баби и дядовци. Това състояние може да достигне около 90 трлн. долара само в САЩ, пише Euronews.

„Когато мълчаливото поколение (родени от 1925 до 1945 г.), бейби бумърите (1946 до 1964 г.) и най-старата кохорта от поколението X (1965 до 1979 г.) умрат, 2,5 трлн. долара богатство, свързано с техните домове ще бъдат освободени“, се посочва в доклада.

Лиъм Бейли, ръководител на изследванията в Knight Frank, вярва, че притокът на богатство към по-младото поколение вероятно ще допринесе много за увеличаването на устойчивите инвестиции и съзнателното намаляване на въглеродния отпечатък.

„Милениалите изглежда са разбрали посланието, когато става въпрос за намаляване на потреблението – 80% от анкетираните мъже и 79% от жените казват, че се опитват да намалят въглеродния си отпечатък“, изтъква Бейли, цитиран от Guardian.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *