Най-забранените книги в човешката история

В древните папируси се крие ключът към неограничени знания и власт, твърдят експерти

Някои от писанията съдържат смъртоносни проклятия

Тайни познания в древни ръкописи – кой ги унищожава без да му мигне окото и защо? Какво крият мистичните текстове – тайните на Вселената или глобалния хаос? Има книги, чиято роля в историята на човечеството е трудно да се оцени. Те преминават през вековете, събирайки информация за мистериите на живота и смъртта, съхранявайки човешките знания за минали и настоящи цивилизации.

Древният папирус на Тот

Книгата на Тот е една от най-мистериозните в историята на човечеството. Тя е древен папирус, който е пренаписван, скриван и унищожаван много пъти. Оригиналната версия е написана върху 78 златни плочи, които сега се считат за изгубени.

Тот, според древните египетски легенди, е мъж с глава на ибис. Приписват му изобретяването на писмеността. Той е летописец на боговете. Именно Тот пише най-древната книга, която съдържа тайната на безграничната власт над света и хората.

Според една от версиите авторите на книгата са атланти. Получила древно знание, египетската цивилизация започва своя бърз възход. По-късно всички папируси, съдържащи информация за тази книга и нейните разпръснати части, са счетени за опасни. Те са изгорени, но необяснимо, отново и отново, Книгата на Тот се появява в различни интерпретации в произведенията на древните автори. Според легендата книгата не може да гори и да бъде унищожен от човек.

Ръкопис на Войнич

Най-добрите умове на човечеството се борят с разшифроването на ръкописа на Войнич повече от 5 века. Кодът, с който е написан, не може да бъде дешифриран. Все още не може да бъде преведен на нито един съвременен език.

Тази мистериозна книга дълго време преминава от ръка на ръка, докато не попада в библиотеката на Римския колеж, където Войнич я намира в началото на 20 век. Ръкописът се състои от 240 страници, разпределени в 5 тематични раздела. Съдържа информация по ботаника, астрономия, биология, фармацевтични продукти и рецепти. Написана е на ръка с пет цвята мастило и съдържа илюстрации.

Какво тайно знание се крие в тази книга? Опасни ли са за човечеството? На тези въпроси няма отговори. Малко вероятно е обикновена информация да бъде толкова внимателно пазена. Шифрованият текст не може да бъде дешифриран от компютър; въпреки множеството хипотези за информацията, съдържаща се в тази книга, въпросът остава отворен.

Черна книга

За тази книга се носят легенди. Не е известно със сигурност кой я е написал, къде се съхраняват тези текстове, дали съществуват сега или са унищожени. Всичко, което в момента се представя за откъси от нея, е просто комерсиален ход и фалшификат.

Смята се, че книгата съдържа заклинания и описания на магически ритуали, съдържа окултни знания, натрупани в продължение на векове. Сред хората се смята, че книгата е смъртоносна за собственика й. Дори само като я гледаш, можеш да умреш. И човекът, който я прочете, става върховен магьосник, разкриват му се тайни знания, недостъпни за другите.

Тайните на червея

Авторството на книгата се приписва на римлянинът Терций Сибелий (р. 280 г. сл. Хр.). Той е пламенен противник на християнството, което се отразява в неговите творби. Книгата става много популярна сред почитателите на черната магия и е забранена от християнските императори. Всички открити екземпляри са незабавно унищожени. Въпреки това тази философия намира много поддръжници; формирани са и тайно съществуват цели секти, практикуващи окултни ритуали и церемонии.

Некрономикон

Текстовете в Некрономикон са мистериозни и опасни.

Книгата на мъртвите е обвита в ореол на зловеща мистерия, за нея се носят ужасни легенди. Някои я смятат за измислица, но повечето изследователи са склонни да смятат съществуването й за реално. Според легендата „Книгата на злото“, както още я наричат, съдържа магически ритуали и историята на древна раса, живяла на земята преди появата на човечеството.

Тези, които разбират книгата, ще открият тайните за контролиране на неземните сили и мъдростта на вековете. Отваря вратите към паралелни светове, съдържа огромни възможности за разширяване на съзнанието и разбиране на други измерения. Но древният ръкопис не разкрива тайните си на всеки. Книгата е изпълнена както с големи възможности, така и с големи опасности. Непосветен човек може да пусне духове с огромна разрушителна сила в нашия свят. Може би затова книгата винаги е  внимателно скрита от любопитни очи, тя е пазена от избрани. Може би чака своето време, когато човечеството „узрее” да я възприеме.

Строфите на Дзян

Според легендата книгата съдържа знания, предадени от извънземен разум от Венера на древната азиатска цивилизация. Писанията разказват за тайните на сътворението на света, законите на Вселената. Индийските мъдреци, запознати с древните учения, са в състояние да запалят предмети с един поглед и да левитират. Изследването на тази книга е свързано с много скандали и фалшификации. Странни неща се случват с търсачите на мъдрост от миналото, възникват здравословни проблеми и животът им е в опасност. Тази книга, способна да разкрие свръхестествените способности на човек, внимателно пази своите тайни.

 

 

Автор: Румяна Генадиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *