Тервел Пулев победи Роли Ламбърт

Тервел Пулев победи Роли Ламбърт в боксов мач за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA
Срещата в „Арена София“ премина през всичките 8 рунда и много „мръсни“ номера от камерунеца, но Тервел вкара по-опасните удари.
След края на сблъсъка съдиите взеха единодушно решение и отсъдиха победата в полза на Тервел Пулев.
Рунд 1
В първия рунд двамата се разузнаваха и подхождаха предпазливо. След изтичането на половината от времето Тервел направи добра комбинация, но Ламбърт тръгна за клинч и се стигна до удар глава в глава. До края други интересни моменти липсваха.
Рунд 2
Пулев влезе добре и нанаесе няколко опасни удари. ламбърт пък заложи на мръсна игра и удари Тервел в задната част на тила, което предизвика и реакция от публиката.
Рунд 3
Отново българинът започна активно с две точни попадения с дясната ръка. В края на руда последва и още една добра серия, с която изтече и времето.
Рунд 4
Пулев получи аркада, която дойде след ударът в главата на Ламбърт в първи рунд. В средата на рунд №4 от там вече се стичаше и кръв, но съдиите обявиха, че това няма да се брои при точкуването.
Рунд 5
Тервел продължи да търси ударите и нанесе един добър ляв прав в началото. Мачът обаче продължи с поредица от клинчове и без много напрежение. Съдията взе мерки и предупреди двамата за непозволените удари, които опитват.
Рунд 6
Стартът на рунда не беше добър за родния боксьор, който отнесе един тежък удар, след което удари главата си в една от камерите. Тервел обаче отговори с уперкът, който попадна в целта.
Рунд 7
Без много интересни моменти премина рунда, но в края Ламберт загуби равновесие и му падна обувката. Куриозният момент беше добре използван от Тервел, който вкара няколко хубави попадения след подновяването.
Рунд 8
Последният рунд продължи с мръсни номера от камерунеца. Пулев продължи да нанася по стойностните удари, но победата трябваше да бъде решена от съдийската комисия.