Фотоизложба на парка за мечки Белица в Брюксел

Фотоизложба на тема „Спасените: 20 години история“ на Парка за мечки край Белица ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на фондация „Четири лапи“.

Изложбата ще гостува в ЕП от 18 до 22 март 2024 г. Тя се състои от 20 фотографии, които разказват за 20-годишното развитие на Парка за мечки, управляван съвместно от фондациите „Четири лапи“ и „Бриджит Бардо“.

В изложбата могат да се проследят любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели. Фотоисториите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращата им сила върху живота на мечките в защитения парк.

„Надяваме се, че това събитие ще послужи и като убедителна подкана към всички да осъзнаят нашата колективна човешка отговорност не само към мечките, но и към всички животни по света. Фотографската изложба, която показва тежкото минало, но и спасението на танцуващите мечки, е символично доказателство за това, че съвместните усилия на различни граждани и институции могат да помогнат за изграждането на свят, изпълнен със състрадание и съпричастност към животните“, казва Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на фондация „Четири лапи“.

Сред гостите на официалното откриване на изложбата ще бъдат представители на фондациите „Четири лапи“, „Бриджит Бардо“, Парк за мечки край Белица и членове на ЕП.

Паркът за мечки отваря врати през 2000 г. Първоначалната му мисия е да осигури сигурно убежище за всички „танцуващи“ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Паркът е постоянен дом за 17 мечки. Разположен в естествена среда в защитена зона, простираща се на повече от 12 хектара, паркът функционира по специален дизайн, който наподобява света на кафявите мечки в естествената им среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *