Голяма новина от Турция!

В Турция започва дълга 9-дневна ваканция по случай свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Рамазан Байрам ще се празнува от 9 до 12 април, а уикендите преди и след Байрама бяха прибавени, което удължи ваканцията на 9 дни.

С указ на президента Реджеп Тайип Ердоган пътуването на моторните превозни средства по магистралите и мостовете на страната през деветте дни на ваканцията за Рамазан Байрам ще бъде безплатно, включително по мостовете над Босфора и моста при Чанаккале. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Абдулкадир Уралъоглу в изявление пред турските медии.

“Очаква се интензивен трафик през ваканцията. 30-35 млн. души вероятно ще бъдат на път. Взехме допълнителни мерки. Ще бъдат осигурени екипи по контрола на трафика на магистралите, тунелите и мостовете, както и за контрола на автобусните превози и цените на билетите за превоз“, каза транспортният министър.

През 3 дни на Рамазан Байрам – от сряда до петък, пътуването за гражданите в автобусите, метробусите и метролиниите в мегаполиса Истанбул, а също в автобусите и метролиниите в Анкара, Измир и Бурса, също ще бъде безплатно.

Безплатно ще се превозват гражданите и по електрическата жп линия Мармарай, която свързва европейския и азиатския бряг на Истанбул, минавайки по дъното на Босфора.

Очаква се наплив на летовници и към морските курорти Анталия, Кушадасъ, Айвалък, Измир, Алания, както и към всички окръзи на страната.

Една част от изселниците се очаква да пътуват по родините си места в България.

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *