Колите на ток се ремонтират по-бавно

Електромобилите са надеждни, но всяко влизане в сервиза може да отнеме повече време

Проучване показва нагласите на водачите

Автомобил с вътрешно горене или на ток? Този въпрос разделя мненията на потребителите, а за тяхно улеснение вече има редица проучвания кой тип превозно средство е по-надежден и по-рядко ще има нужда от ремонт.

Фирмата за проучване на пазара Uscale анкетира 2154 водачи на електрически коли и 400 водачи на конвенционални автомобили в Германия, Австрия и Швейцария, за да сравни податливостта към повреди и ремонти. Всички водачи анкетирани са водачи на превозни средства на средна възраст три години. Във всекидневието електромобилите демонстрират чудесна надеждност. Само 11% от водачите в проучването са имали нужда да ходят в сервиз през последната година, докато при конвенционалните коли са 19%.

Резултатът от проучването е, че се налага да се направят технически подобрения в електрическите автомобили и да се повиши качеството и бързината на техните ремонти. Това е и една от причините удовлетвореността на водачите на електромобили от техните превозни средства да е по-ниска от очакваното. При колите с вътрешно горене сервизирането е много по-бързо и лесно предвидимо.

 

 

Автор: Труд news

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *