Милионерът, който се пенсионира на 35

Едва ли има някой, който да не е допускал финансови грешки в живота си.

Дори милионерите са правили грешни стъпки по пътя си към финансовата свобода.

Например, Стив Адкок – автор на „Милионерски навици“, признава, че също е допускал грешки в стратегията си.

Той се пенсионира от корпоративната кариера през 2016 г. с нетен актив от около 900 000 долара, който не след дълго става милион от пазарните печалби.

Днес оценява състоянието си на около 1,3 млн. долара и живее със съпругата си в къща, която е купил кеш в Аризона. Семейството не използва спестяванията си, а предпочита да ги остави да растат, докато се занимава с различни проекти, осигуряващи им приходи за живот, пише CNBC.

Към 2014 г., годината, в която Стив се жени, със съпругата му печелят общо 220 000 долара – еквивалент на около 290 000 долара през 2024 г.

В стремежа да ускори натрупването на спестяванията си и да започне пътя към ранно пенсиониране, двойката налага строг бюджет и насочва 70% от всичко, което изкарва, към 401(k), IRA и облагаеми брокерски сметки.

„Когато планирахме бюджета си, гледахме необходимите разходи като ипотека, сметка за мобилни телефони и храна, неща, за които просто трябва да се харчат пари, и инвестирахме по-голямата част от останалото, защото искахме да постигнем ранно пенсиониране възможно най-бързо“, обяснява Стив.

„Ако искахме да изготвим 10-годишен план, може би нямаше да сме толкова стриктни. Но аз мразех това, което правех. Исках да си тръгна още на деня. Така че това беше мотивацията ми.“, допълва милионерът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *