Нови скандални разкрития за Лена Бориславова и фалшивите подписи

Разследване на сайта „Биволъ“ твърди, че Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ е фалшифицирала подписи и документи. Според изнесените данни това се е случило през 2021 г., когато Кирил Петков трябва да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

„Извадихме документи, които са с фалшиви подписи. Те са входирани с електронния подпис на Лена Бориславова. Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис“, заяви пред бТВ Атанас Русев от сдружението „Да запазим Корал“.

Никога не сме говорили кога и как Кирил Петков ще напусне „Да запазим Корал“, каза Русев.

Метаданните с уникален код показват съставителите – Лена Бориславова и Никола Минчев. Излизат точните час, минута и дата, както и данните на принтер, с който са обработени документите, допълни Йорданов.

Според двамата сигналът до прокуратурата е отпреди 10 месеца. И Кирил Петков, и Лена Бориславова не са били разпитани още по случая.

Русев разкри, че бившият депутат Александър Дунчев е бил заплашен с пистолет от НСО, докато е бил на среща с Петков и Бориславова по тема за горите.

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *