Ново обгазяване в Карнобат прати шестима в спешния център

Ново обгазяване на Северната промишлена зона на Карнобат с циановодород. Шестима души са се почувствали зле в понеделник вечерта и са потърсили помощ в спешното отделение. Състоянието им е добро и не се е наложило да бъдат приети в болница, каза шефът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. Той поясни, че хората не са били обгазени, а са вдишали от въпросния газ.

Оплакванията им са били задушаване, гадене, повръщане.

Кметът на Карнобат Георги Димитров каза, че е получил сигнал за обгазяването в понеделник към 22.20 ч. и във вторник сутринта в 6.30 ч. В този момент пробите за наличие на газ отчитали 0, допълни той.

Проверката в завода все още не е установила на какво се дължи изтичането на газ, каза областният управител на Бургас Пламен Янев.

„Сутринта дойдохме на работа и още с влизането някои колежки в работното помещение казаха, че усещат гадене, повръщане, парене в очите. Някои отидоха към медицинския кабинет да видят какво се случва и ги освободиха. Към 8:30 часа дойде линейка, екип и три-четири колежки се качиха в линейката и напуснаха работното помещение“, заяви Величка Тенева, служителка.

Първото обгазяване в промишлената зона на Карнобат беше регистрирано миналия петък по обед, когато работници в кабелния завод усетили задушливата миризма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *