Според 86% от българите разходите за изживявания винаги са оправдани

Общо 86% от хората в България вярват, че разходите за изживявания са винаги оправдани, сочи проучването на Mastercard в Европа Experience Economy, проведено сред 16 141 потребители от 20 държави.

Средно 35% от анкетираните българи вярват, че концерт на любимата им банда или посещение в световноизвестен ресторант има огромен ефект върху целия им живот.

Данните показват още, че 63% oт българите планират да харчат за пътешествия през отпуските си, като 5 от 10 биха пътували до друга държава за събитие, което ги интересува. 39% oт хората у нас ще посетят концерт или музикален фестивал през 2024 г. Средно 34% от анкетираните планират да се занимават със спорт и отдих на открито или в спа центрове и предпочитат да споделят тези изживявания с близки, за да трупат обогатяващи спомени за цял живот. 29% ще се включат в кулинарни изживявания – специални вечери с гост-готвачи, винени дегустации, готварски курсове и др.

Проучването показва и готовност за включване в доброволчески акции като опция за общностно изживяване – 21% биха посветили времето си на такъв тип събития. 58% българи намират за най-важно това да запазят мига на снимка или видео, а 41% си пазят за спомен билет или мърчандайз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *