Токеномика преди Халвинга.

За Джейми Даймън, главният изпълнителен директор на JP Morgan, това никак не е добра идея.

За покойния Чарли Мънгър, дългогодишен лейтенант на Уорън Бъфет, това е „огромна глупост“.

За американския сенатор Елизабет Уорън такава инвестиция е чудесен инструмент, ако сте терорист, наркодилър или измамник.

Може би. Но ето още нещо, което не спира да бъде повтаряно за Биткойн (BTC) : Няма да изчезне скоро. И това, което някога беше почти всеобща съпротива срещу него на Уолстрийт, изчезва с всеки изминал ден.

Халвингът – дългоочаквано събитие за всички криптоманиаци – е ключов момент, който се отразява на пейзажа на цифровите активи, раждайки страх от пропускане на доходоносни възможности (или т.нар. FOMO).

Тъй като Кралят на криптовалутите продължава пътуването си към ограничено предлагане, събитието е част от основен механизъм, заложен в неговия протокол. Това явление, което се случва приблизително на всеки четири години, има значителни последици за Биткойн миньорите, инвеститорите и по-широката екосистема на криптовалутите.

Може би защото това се случва през определен период от време, биткойнърите са склонни да очакват с нетърпение Халвинга повече от празници като Деня на Биткойн пицата или годишнината от публикуването на бялата книга от Сатоши Накамото (тя описва концепцията и принципите на токена и служи като основополагащ документ). Но това няма да е завинаги.

След като всички 21 милиона биткойна бъдат добити, Халвингът ще изпълни предназначението си и ще бъде прекратен (вероятно през 2140 г.). Защо мистериозният основател Накамото го е направил по този начин? Никой не знае. Точно както няма реална представа защо е избрал токените да бъдат 21 милиона на брой. Съществуват много предположения, които се опитват да осмислят тези на пръв поглед произволни елементи от дизайна на най-голямата криптовалута в света. Но ако има нещо сигурно за Биткойн, то е, че има склонност да разделя мненията.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *