„Ад“ на Данте Алигиери в ЧИСТИЛИЩЕТО

Издателство КОЛИБРИ и ЧИСТИЛИЩЕТО Ви канят на едно по-различно, интригуващо представяне на добре позната книга в нова адаптация от Кирил Кадийски. Насладете се на Дантевия АД с гласа на Ицко Финци, на ефектите и специално подготвените коктейли, чуйте автора на новия превод и се сдобийте с най-новото издание на място.

Заповядайте на 4 юни в 19:00 ч. в… ЧИСТИЛИЩЕТО! Адресът е: София, ул. „Индустриална“ 7.

„Божествена комедия“ е връхна точка в развитието на средновековната литература и основополагащо произведение за развитието на съвременния италиански език. Преклонението пред гения на Данте остава неизменно един от надеждните ориентири на западното културно мислене.

След поредицата български преводи на великата творба, някои закрепени от традицията, предлагаме нова, авторска версия на „Ад“, дело на Кирил Кадийски. В пространния предговор към изданието проф. Клео Протохристова изказва следната оценка: „Той ни поднася за първи път един не просто незатруднен, а и удоволствен прочит на „Ад“, в който читателят може да се потопи, отдавайки се на динамиката, ритъма и благозвучието на текста, което го доближава до песенността на италианския език, както и непостигано по-рано уподобяване на „сладостния нов стил“.

Очакваме Ви!

Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/1630734651085630

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *