Булстрад Живот с награди в две категории в конкурса „Най-зелените компании на България“

Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп получи награди в категория „Финансов сектор“ и категория „Зелен офис“ в четиринадесетото издание на националния конкурс „Най-зелените компании на България“, организиран от b2b Media.

Двете отличия идват като признание за прехода на дружеството към използване наповече „зелена“ електроенергия – стъпка, която компанията предприе в средата на 2023година.

От 1 август 2023 г. 40% от електроенергията, която офисите на дружеството в цялатастрана консумират, вече се набавя от възобновяеми източници с гарантиран произход.

Към момента 22 от 32 офиса на дружеството в България се снабдяват със „зелена“електроенергия. Данните показват, че те консумират приблизително 95% отелектроенергията, която се потребява от дружеството. За периода август – декември2023 година офисите на Булстрад Живот са консумирали 31 756,00 kwh „зелено“електричество, с което дружеството е спестило 15 579,49 t CO2e.

За конкурса „Най-зелените компании на България“:

Ежегодната класацията на b2b Media търси устойчивите и ESG лидерите, и оценява и отличава най- зелените компании, опериращи в България. Събитието е за компаниите, които имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчиво развитие и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда. Те могат да кандидатстват, стига да покажат, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин.

Допълнителна информация за ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД:

ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД е основано 1994 г. Дружеството е сред водещите животозастрахователи в България и е номер едно в здравното застраховане. Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп е експерт в предлагането на продукти и услуги в сферата на живото- и здравното застраховане, както и във въвеждането на иновативни пазарни решения за по-високо качество на клиентско обслужване. Като социално отговорна компания ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД се стреми да прилага практики за устойчиво развитие с грижа за хората и околната среда в дългосрочен план.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *