Българката, обявена за най-добрата акушерка в Англия за 2023 г

В Международния ден на акушерката отиваме чак в Англия, за да ви срещнем с една българка, която беше обявена за най-добрата акушерка на Обединеното кралство миналата година. Валентина Бърнет е от Добрич. Последната ѝ смята в родилното отделение на болницата в Саутхемптън е приключила преди часове.

Бебета, родени малки за гестационната си възраст: Съветите на педиатрите за здрави деца

„Никога съм нямала за цел да броя колко бебета съм изродила. За мен това не е някакъв лист, на който да пиша днес съм изродила едно или две, три бебета. За мен това няма никакво значение. Много по-важно е да дам едно качествено обслужване на тази жена и тя да се почувства комфортно. Да има вяра в мен като професионалист. И това да ѝ даде стимул да продължи напред и да бъде майка. Да ѝ дам кураж, да ѝ дам сила, да ѝ дам този позитивизъм, която всяка една майка има“, разказва Валентина.

Тя идва на Острова преди близо 20 г. с идеята да поработи малко и да се върне в България. Но среща своя съпруг – англичанин. И засега тези планове са отложени. Валентина бе отличена за най-добра акушерка на Великобритания на бляскава церемония в Лондон. Номинирана е за наградата от нейна пациентка – Натали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *