Нека заедно да спрем разграждането на държавата

Надяваме се да излъчим възможно най-голяма група в следващото Народно събрание, за да задаваме ключовите теми, важни за работещите българи, каза лидерът на Коалиция „Солидарна България“

Нека заедно да спрем разграждането на държавата, което тече с пълна сила през последните десетилетия. Това призова Ваня Григорова, лидер на Коалиция „Солидарна България“ и водач на листите в 25 МИР в София и за европейски парламент. Тя представи кандидатите за депутати от коалицията в Бургас на събитие на сцена „Охлюва“ в Морската градина. Преди това, заедно с водача на листата в морския град Иван Кирилов и част от останалите кандидати се срещнаха и разговаряха с граждани.


„Надяваме се да излъчим възможно най-голяма група в следващото Народно събрание, за да задаваме ключовите теми, важни за работещите българи – тези, които не разполагат с милиони, за да си купуват закони и да печелят благоволението на управляващите. Те могат да получат представителство единствено с гласа си, каза Ваня Григорова. – Основният ни приоритет за Бургаска област е запазването на областния град като крупен индустриален център. За 33 години населението на областта се е свило до 380 хиляди души или с една четвърт спрямо края на 80-те години на миналия век. Това е диагноза на провежданата политика на деиндустриализация и на отдръпване на държавата от ключови икономически сектори“.
Във 2-ри многомандатен избирателен район коалиция „Солидарна България“ регистрира 18-членна листа, начело с председателя на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ Иван Кирилов, в която влизат специалисти от различни сфери – икономисти, предприемачи, еколози, специалисти по горско, ловно и рибно стопанство.
„Листата ни е прекрасна сплав от опит и младост, средната възраст е 35 години, каза Иван Кирилов. – В нея има доста експерти с богата професионална квалификация и капацитет. Нашата цел е да запазим работната ръка в региона, младите да остават тук, както и да запазим социалните придобивки на работещите. Важно е да не се раздържавява държавното пристанище и всички видове дейност да бъдат под шапката на държавата или общината“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *