Някои хора не могат да си представят пиенето на чай без резен лимон, докато други не пропускат възможността да овкусят рибни ястия с ароматен цитрусов сок. Каквото и да се говори, този кисел плод е чест гост в много кухни.
С течение на времето обаче може да изсъхне или дори да плесеняса – всичко зависи от конкретните условия на съхранение.
(Във видеото може да научим повече за: Как да запалим огън с лимон)
Според диетоложката Ванеса Кинг, поддържането на лимоните свежи до три до четири седмици не е проблем, като ги съхранявате в хладилник в херметически затворен контейнер или торба.
Изводът е, че съхраняването на лимоните близо до други плодове, както и стайна температура и слънчева светлина ще ускорят узряването, а вие не искате това.
„Плодовете, които отделят етиленов газ, като ябълки, пъпеши и банани, ще ускорят узряването на други храни, чувствителни към етилен, като лимоните“, предупреждава Кинг.
Ако желаете, лимоните могат да се съхраняват при стайна температура, но в този случай трябва да разчитате на съкратен „срок на годност“ – около две седмици.
Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase