Край на задръстванията на АМ Струма при Симитли

Изграждането на пътя между Симитли и Кресненското дефиле е започнало, видя репортер на Еко Новини. Става въпрос за участъка след тунел Железница, където пътя от магистрала става двулентов.

Първоначално, по спешност, ще бъдат изградени само две допълнителни платна, част от магистралата, които да облекчат трафика.

Причина за това решение е, че се очаква през лятото на това място да се образуват големи тапи от автомобили, като притеснението е, че те ще достигат и до тунела, създавайки задръствания в него, което е много опасно.

Освен това през последните месеци беше организирана подписка на местните жители, „Българска асоциация на пострадалите при катастрофи“ и „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“, която събра над 3000 подписа и настоява за това разширение на трасето.

Новите платна ще са част от отсечката на АМ Струма, която трябва да свърза края на магистралата с началото на Кресненското дефиле при село Крупник. Тя има избрано трасе, действаща Оценка за въздействие върху околната среда, както и избран изпълнител. Става въпрос за около 3км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *