Легенди призоваха боксьорите ни да се гордеят с България и да сбъдват мечтите си

Да мечтаят и да преследват сбъдването на мечтите си. Това пожелаха на бъдещите ни шампиони две легенди – Свилен Русинов и Тервел Пулев в поредицата „Златните ръкавици на България“, организирана по повод 100-годишния юбилей на българската федерация. Те гостуваха в пресклуб „България“ заедно с президента на БФБ Красимир Инински.

„Когато си млад и си на Олимпийски игри, не можеш да осъзнаеш какво точно се случва. Трябва да мине време, за да осмислиш всичко това. Самото участие е нещо голямо, а какво остава да спечелиш медал. Еуфорията около олимпийското село, да седиш редом до легенди като Юсейн Болт, наистина е неописуемо. Но пътят до там е изключително труден. Само аз, треньорите ми, семейството и хората от федерацията, Краси Инински, знаем, през какво преминах, за да спечеля този бронзов медал. Успях да взема квота в последния момент, трябваше да спечеля 4 мача, за да го направя“, сподели от своя страна Тервел.

Инински, Русинов и Пулев се обединиха около пожеланието за успехи на предстоящата олимпийска квалификация в Банкок на нашите боксьори, както и на Игрите в Париж след два месеца. Те призоваха младите да мечтаят и да не се срамуват откъде са, защото България има славно минало, а това е повод за гордост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Христина Колева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *