ММС вдигна мерника на тотализатора

Министерството на младежта и спорта (ММС) започва проверка на дейността на тотализатора (БСТ) заради проблемите с централната му компютърна система, който се проточи с дни и затрудни приемането и обработка на фишове.

С остър тон ММС обяви, че „счита за недопустимо“, че не е било уведомено от БСТ, чийто принципал е. А също така и че тотализаторът „не уведоми по никакъв начин обществеността за създадения проблем през последните три дни, което е предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция“.

От изявлението на става ясно, че министерството е изпратило запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема и счита, че полученият отговор е много закъснял.

„Наложи се дори министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния директор Георги Тарлеков, за да бъде запознат с проблема. След срещата министърът разпореди проверка на Българския спортен тотализатор“, се казва в съобщението.

За проблемите на тотото бе съобщено единствено на сайта на БСТ, който при това не работеше на оригиналния си адрес toto.bg и желаещите трябваше да търсят път към алтернативния info.toto.bg.

На страницата има две съобщения от 21 май. Едното е за планирана профилактика, заради която сайтът за „онлайн залагания няма да работи“, а другото – за подмяна на основно оборудване, като и в двете пише, че това ще продължи до същия ден – 21 май.

Вчера (22 май) е пуснато друго съобщение – че БСТ е възстановил „приема и обработката на залози наземно в тото пунктовете и партньорската мрежа“, но онлайн на toto.bg все още не може да се приемат и обработват залози.

Днес, след срещата с ръководството на ММС, отново на сайта си тотализаторът се извини за причинените неудобства и увери, че пази резервни копия на залозите. „Всички печалби на участници ще бъдат обработени и изплатени съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри“, пишат още от БСТ.

Настоящото ръководство на спортния тотализатор бе назначено през август 2023 г. от предишния министър на спорта Димитър Илиев.

Изп.-директор Георги Тарлеков се оказа бивш кандидат кмет на ГЕРБ в столичния жк „Люлин“. Петър Пейчев излиза в Търговския регистър като свързан с „Дрийм Тийм Филмс“ и „Дрийм Тийм Пикчърс“, в които основно действащо лице е ТВ продуцентът Евтим Милошев, днес служебин министър на туризма. А Рада Гьонова е дългогодишен служител на БСТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Сега“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *