Навлизането на случайни строителни предприемачи е предизвикателство за бранша

Инж. Пламен Андреев е мажоритарен собственик на групата „Планекс концепт“, част от която е и „Планекс Инвест“ ООД. Investor.bg разговаря с него за проекта „Морени клуб резиденс“, за развитието на жилищния пазар у нас и за предизвикателствата пред строителните предприемачи днес.

– Започнахте проекта „Морени клуб резиденс“ през октомври 2020 г. Докъде стигнахте с изпълнението му и как изглежда проектът към момента?

– Изглежда прекрасно, особено през пролетта при събуждането на природата. Естествено, говоря за завършените два етапа, а най-приятното са усмивките на хората, които вече живеят в „Морени“, децата им играят в парка. Сред богатата и цветна растителност, езерото и водата, заставайки в центъра на комплекса, усещането за приятен и спокоен живот е факт.

– Какво включва третият етап от проекта и кога е планирано завършването му? Как оценявате интереса на купувачите към жилищата, включени в трите етапа на „Морени“, и какъв е профилът им?

– Първи и втори етап, които са в експлоатация, представляват около 60% от целия проект. В трети етап са включени осем триетажни сгради и дванадесет къщи с подземен паркинг. Шест от тези сгради и почти всички къщи са в груб строеж, на пет от сградите се изпълняват фасади и довършителни работи. Предвиденият срок за етапа е декември 2025 година, но е възможно пет от сградите да бъдат завършени  и въведени в експлоатация в края на 2024 г.

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *