От извора на Франк Лойд Райт .

Франк Лойд Райт без съмнение е един от най-известните архитекти на миналия век. Името му се е превърнало в синоним за сгради-шедьоври. Достатъчно е да се каже, че негови творения са защитени със специален статут от ЮНЕСКО, която пази и хилядолетни архитектурни паметници.

Неговото най-голямо влияние вероятно е в неповторимия му стил, в начина на възприемане на пространството и в идеите какво може да се направи с него.

Може би затова и до днес, повече от 60 години след смъртта му, неговата работа е смятана за еталон. Но не всеки може да си позволи къша, проектирана от Райт. А и времето е неумолимо – онова, което е било последен писък на модата преди 70-80 години, днес е нефункционално.

Оказва се обаче, че има начин един дом да е модерен, но в същото време да напомня неповторимия стил на Райт. И освен това да се сглобява.

В по-младите си години софтуерният инженер Марк Лойд е женен и баща на четири малки деца. Той мечтае за нова къща за семейството, но в онези времена това се оказва непосилна задача. Времето минава и в един момент Лойд се оказва разведен, а децата му – пораснали. Така той разбира, че е дошъл моментът да осъществи мечтата си, разказва The Wall Street Journal.

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *