Политолог погна „Промяната“! Видя подигравка с Ицо Хазарта в евролистата

Издигането на кандидатури в листата на „Продължаваме промяната“ за изборите за Европейски парламент се е превърнало абсолютен цирк, стана ясно от коментара на политоложката доц. Татяна Буруджиева пред БНТ.

„Кажете ми с какво се прослави Ицо Хазарта? Знае ли някакъв език? За да излезе човек и да свърши работа, трябва да умее да прави контакти сред останалите евродепутати. За какво изпращаме евродепутати, за добро пенсиониране ли“, многозначително запита Буруджиева.

Що се отнася до предсрочните избори за национален парламент политоложката също изрази известно недоумение от поведението на политическите формации.

„Всеки играе някаква  роля. ГЕРБ дори не говори за първото си място. Ако те не направят правителство и този път, електоралният им крах този път ще бъде много забележим. ПП-ДБ ще видим колко се свличат“, направи разбор Буруджиева.

Хората не искат такива избори – със скандали и с внушението, че държавата е на политиците, а не на избирателите.

Буруджиева смята още, че Солидарна България заедно с Мая Манолова и Ваня Григорова имат шанс да влязат в парламента след предсрочните парламентарни избори на 9 юни.

Татяна Буруджиева е на мнение, че „Възраждане“ ще се борят за второто място на вота. БСП и автентичната опозиция с всички листи в ляво се решили част от проблемите на Корнелия Нинова като лидер. За БСП ще се говори като партия, която скоро ще приближи границата за влизане в парламента.

Социологът Кънчо Стойчев посочи, че шансът за промяна отсъства. Българите са умни и трезви хора и имат достатъчно ум, за да видят, че нищо няма да се промени. Време е да си припомним някои основни неща и ценности – като не кради, не убивай, не лъжи и вместо това ни забавляват с евроатлантически ценности, добави Стойчев.

Според него няма евроатлантически ценности, а има български ценности. Кънчо Стойчев също смята, че Солидарна България имат шанс да влязат в 50-ото Народно събрание, но нямало да са с повече 10-15 народни представители.

Политологът Георги Киряков се съгласи с думите на социолога Кънчо Стойчев и също заяви, че няма шанс за промяна. Той също е на мнение, че Солидарна България има шанс да влезе в 50-ото Народно събрание. Иначе по думите му целта на Бойко Борисов е да разбие коалицията ПП-ДБ, за да се явят поотделно на изборите.

Според него политиците трябва да спрат да се представят като актьори. Киряков смята, че ще има нови избори след сегашните на 9 юни, защото политиците не разбират своята роля.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *