Последният парламент нямаше нито един социален приоритет

Докато милиони потъват в частни структури в здравеопазването, в град като Добрич няма дори денонощна аптека, заяви лидерът на Коалиция „Солидарна България“

Включихме се в тази кампания, защото видяхме, че последният парламент нямаше нито един социален приоритет. Това заяви Ваня Григорова, лидер на Коалиция „Солидарна България“ и водач на листите в 25 МИР и за европейски парламент. На площад „Свобода“ в центъра на Добрич тя представи листата с кандидати за народни представители на коалицията за Осми многомандатен избирателен район и говори пред гражданите за приоритетите на коалицията за работа в следващия парламент.

„Сглобки, конюнктурни промени в Конституцията, Шенген, Украйна – това ли са проблемите на хората? Същевременно докато милиони потъват в частни структури в здравеопазването, в град като Добрич няма дори денонощна аптека, възмути се Ваня Григорова. – Приоритетите на коалиция „Солидарна България“ отразяват всекидневните проблеми на българските граждани и тях обсъждахме на срещи с жители на Варна, Добрич и Силистра. Водачите на листите ни в трите избирателни района Димитър Костадинов, Десислава Трифонова и Димитър Караджов са млади хора, доказани в своите професии, които ще останат тук и които искат да допринесат за едно по-солидарно общество, в което никой не се чувства изоставен“.

Лидерът на Коалиция „Солидарна България“ призова всички заедно „да изберем по-добри мениджъри за държавата на 9 юни“. Ваня Григорова беше категорична, че така трябва да бъде променено функционирането на държавата, че всички български граждани да почувстват значимо подобряването на условията на живот в страната.

„Няколко бяха ключовите приоритети на „сглобката“. Първият беше влизане в Шенген. То беше представено като приоритет, но ние влязохме само по „въздушно-капков“ път, но не и по суша. Както знаем, по суша се транспортира един голям процент от стоките за и от страната. Западна Европа продължава да се пази от българските транспортни компании и българския бизнес. В същото време правителството отбеляза успех. Никакъв успех не е това. Отчетоха една победа, която по никакъв начин не може да се нарече така“, заяви Григорова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *