ПП-ДБ са готвели преврат в службите

„Направим ли добър резултат – ще правим правителство. Ако хората ни дадат доверие – ще направим България по-стабилна. В противен случай ще влезем в нов цикъл от избори. Това е тактиката на ПП и ДБ. Те знаят, че са тежко капсулирани, но им трябва да са в парламента, за да имат имунитет да ги пази от наказателно преследване.“

 

Това заяви в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Градът е поредната спирка от предизборната му обиколка.

Стягайте се – двама депутати искам, обърна се към актива Борисов. Избирателен окръг Търговище изпраща в парламента само четирима народни представители.

 

Ако имаме над 80 депутати – „Хемус“ ще я довършим, посочи Борисов.

Зад нас оставяме неща, които можем да покажем, изтъкна той.

Борисов обърна внимание на непостроената магистрала „Хемус“.

За три години едно нещо ми покажете, което е направено – да цъкам с език и да викам: „Браво!“, посочи Бойко Борисов, предават Епицентър.

„Зад нас оставяме неща, които можем да ги покажем. Затова си минах покрай детската градина, сега има още две, плюс театъра, плюс, плюс… Вчера имах доста срещи с американски конгресмени и германски депутати. Тези три години не са само назад, те са и встрани. Чудовищно е сега пътуването до Търговище. А магистралата вече щеше да е минала Търново и Северна България щеше да изглежда по съвсем друг начин“, посочи Борисов.

„Когато ни изтече предишният мандат, оставихме 1,3 млрд. лв. в специална сметка за дострояването на Хемус, 1,2 млрд. лв. за дострояването на Търново-Русе. Това щеше да е готово“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и решението на ЦИК, задължаващо Николай Денков да премахне агитационните материали, на които е заедно с Борисов и Пеевски.

ПП-ДБ са готвели преврат в службите, разкри пред своите Борисов.

„Няма Ники да пътуваш, няма да си премиер повече, няма“, обърна се задочно към Николай Денков лидерът на ГЕРБ. И добави: „Нивото му е на зам.-министър.“
„Денков с цялото си нахалство сега сложил билбордове с мен и Делян и пита кой иска да е премиер. С тоя гръб на мен и на Делян му хареса да е премиер. Ники няма да пътуваш, няма да си премиер повече. С това поведение няма как. Сложи си снимки с Кирил и Асен, рекламирай се с тях“, призова Бойко Борисов.

После се върна назад във времето:

„Искаха щедро да разделим България 50:50. 50 за мен, 50 за тях. Тези неща, за които говорят в записите, ги искаха от мен!“

„Представяте ли си да си лидер на една партия и да си сложиш някой от партията. Все едно аз да сложа билборд с Теменужка и да сложа отстрани Киро и Йордан Цонев. Аз на моите съм забранил да ми сложат физиономията. И сутринта си помислих, че те са ме сложили. Като погледнах, до мене Денков – силен физически, респектиращ, внушителен. Не го беше срам да е премиер, всеки ден ходеха с Модев при Делян. Пък ми сложили и една смачкана снимка, като тъжно куче гледам. Сложи ме от Мъж на годината“, пошегува се Борисов.

 

„Ако ние така сме искали да узурпираме съдебна система, власт, да говорим само за кеш, мале какво щеше да стане с ГЕРБ!“, възкликна той.

„Денков ме плашеше с оставка, ако махнем дерогацията. Тогава Делян дойде при мен и вика: „Дай да ги оставим още няколко месеца да се накрадат.“ По 10 млн. на ден“, добави председателят на ГЕРБ.

„Същото е с ПВУ, същото е с еврофондовете. При едното е 1% на усвояване, на другото 3,6%. Страшен капацитет, в топ 2% на света“, иронизира Борисов и категорично каза, че по повод записите за овладяването на службите е убеден, че не са манипулирани.

„Като усетих защо им трябва МВР, си казах, че се готвят тези хора за нещо. Свикнали са да нарушават закона. Правиш престъпление, като ни слагаш там, без да ни питаш. Дали не мога да ги съда, да ми платят някой лев за тая реклама. Не стига, че 11 месеца ме експлоатираха, сега пак, не им стигна“, продължи Борисов.

Още през 2021 година казах, че са „измамници с бели якички“ и те излязоха точно такива“, посочи лидерът на ГЕРБ.
Събранието откри кмета на града Дарин Димитров. След него думата взе Теменужка Петкова, водач на листата на ГЕРБ-СДС в региона.

Отиваме на шести поред избори, защото интересите на ПП бяха различни от интересите на хората, подчерта в словото си тя. „Опитахме се да не тласкаме държавата в нови избори. Но срещу нас имахме хора, които не се вълнуваха от това. Едни искаха да пътуват, други да кадруват, трети да събират кеш, все интереси, различни от тези на гражданите“, каза Петкова.

Тези избори са ключови. На тези избори ни трябва голяма победа с голяма разлика, за да можем да направим стабилно, компетентно правителство, заяви Петкова. Гласувайте за такова правителство и за министър-председател Бойко Борисов, обърна се тя към множеството, което отвърна с аплодисменти. Петкова представи листата с думите: „Това е успешният отбор на ГЕРБ!“

И даде думата на Делян Добрев. Той съобщи горешата новина, че ЦИК е установила нарушение при агитационните материали с акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Става дума за билбордовете, в които до неговата снимка са тези на Борисов и Пеевски. Комисията задължава Денков да отстрани тези агитационни материали.

Той пък подхвана темата за Плана за възстановяване.

„За 3 години са усвоили милиард от 50, а другите 49 стоят в Брюксел. Ако не се усвоят, България ще загуби свежите пари, които идват от Европа. Защо не се възползваме от тях, трябва да попитате тия бездарници“, каза Добрев.

„Четейки решението на ЦИК забравих да прочета още нещо. Има решение от ЕК, г-жо Петкова за вас го чета, защото се заяждаха за Пътната карта и Балкански поток.

Чета го дословно: „На територитята на България няма проект Турски поток, въпросът може да се отнася до Балкански поток.“ Това е в отговор на Радан Кънев. „Той представлява паралелна линия на северния пръстен на българската газопреносна мрежа.“

Обясняват им какъв газопровод има в България. „На комисията не е известно да е подаване уведомление“, т.е. в прав текст казва, че в изграждането на Балкански поток няма жалби, сигнализиране на административен или съдебен орган. Опорката, която 3 години развяват, ЕК ги опровергава“, обобщи Делян Добрев.

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *