Предоговарянето на условията по членството на България в ЕС е проблем, който трябва да бъде поставен на държавно ниво

Атентатът срещу Роберт Фицо беше, защото настроенията в неговата държава, както и настроенията в по-голямата част от европейските държави, стават все по-суверенистки и все по-настроени към засилване на националния суверенитет на държавите – нещо, което американската пропаганда нарича „проруско течение“ в обществото. Това каза Костадин Костадинов – председател на ПП „Възраждане“, водач на листата в 25-ти МИР, в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Според него партията на Фицо ще спечели убедително на изборите в Словакия. „И заради този случай ще има още по-сериозни резултати. Когато не можеш да спреш човека, просто го елиминираш физически. Това показва слабост. Смятам, че на тези европейски избори управляващите режими ще понесат много тежък удар“, заяви Костадин Костадинов.

„Възраждане“ работи в посока на формиране на собствено политическо семейство в Европарламента. „На 12 април направихме европейска конференция, която обедини представители на партии от 9 европейски държави, включително три от тях, които не са част от Европейския съюз. В подписаната обща декларация се договорихме за създаване на обща парламентарна група и ново политическо семейство в Европейския парламент. Мястото ни ще бъде там, където ще бъде мястото на всички уважаващи себе си, националните традиции и своите собствени държави политически партии“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Предоговарянето на условията по членството на България в ЕС е проблем, който трябва да бъде поставен на държавно ниво. „Това, което ние трябва да направим, е да започнем разговора в Европейския парламент заедно с други политически партии за това, че ЕС в момента се е засили в една посока, която унищожава Европа и европейската цивилизация“, заяви Костадинов.

Заради Зелената сделка и затварянето на ТЕЦ-овете цяла Централна и Южна България в следващите пет години ще бъде икономически убита и обезлюдена, предупреди лидерът на „Възраждане“. Вече има 160 човека, които са съкратени или напуснали по взаимно съгласие от мините. Този процес тепърва започва.

Той бе категоричен, че въглеродните квоти също могат да бъдат предоговорени. „Ако нещо не може да се предоговори, това значи, че не е договор, а диктат. От един договор може да се оттеглиш, ако не е изгоден. Ако България пожелае, може да запази своите ТЕЦ-ове и мини. Има възможност те да работят до 2100 г., защото дотогава изчисляват, че има залежи на лигнитни въглища.

„Възраждане“ може да разговаря с всички политически партии, освен с ДПС. „ДПС не е партия, а политическа мафия и организирана престъпна група, която е пета колона на Турция. С другите можем да разговаряме, но при пет условия: провеждане на референдум за запазване на българския лев и референдум за членство на България в НАТО; прекратяване на оръжейните доставки за Украйна и гарантиране, че няма да бъдат изпратени български войници в Украйна, какъвто натиск върху нас в момента има; вдигане санкциите върху Руската федерация и създаване на компенсаторен механизъм за компенсиране на щетите, които българските предприемачи са претърпели в резултат на това ембарго; създаване на многопартиен екип ,с който да започнем да предоговаряме членството на България в ЕС“, изброи Костадин Костадинов.

„Възраждане“ иска да управлява, а не да бъде опозиция, категоричен бе той.

БНТ, „Говори сега“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *