Пътнически влак и локомотив се удариха на Централна гара в София

Пътнически влак и маневриращ локомотив се удариха на Централна гара в София, съобщава NOVA.

Локомотивът, при опит да спре на три метра зад пътнически влак, се ударил в него. Причината е, че на машиниста му е прилошало, поясниха от Министерството на транспорта. Локомотивът се е движел с ниска скорост – 15-22 км/ч.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков заяви, че пострадалите са с леки наранявания и са служители от маневрената бригада на БДЖ, а не пътници.

Четирима души са настанени в болници. Двама са в „Пирогов”, един – в ИСУЛ, един – във ВМА, съобщиха пред NOVA  https://www.vesti.bg/bulgaria/pytnicheski-vlak-i-lokomotiv-se-udariha-na-centralna-gara-v-sofiia-6199669от Спешна помощ. На място са прегледани още двама души.

Припомняме, че още в понеделник бе установен софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София и предизвика закъснения в графика на движение. По-късно през деня той бе отстранен, но заради него бяха отменени редица влакове, а други се движеха с известно закъснение.

От 7 май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *