Радев иска повече пари за отбрана и отчет от Главчев за частната болница

Войската ни винаги е била стожер на държавността. Това заяви пред медиите президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България Румен Радев след церемонията за отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Напоследък някак си започнахме да свикваме с честата смята на правителства, парламенти, но точно в днешните времена на кризи не можем да свикнем с неглижиране на модернизацията на българската армия, категоричен бе държавният глава. Той припомни , че е свикал няколко пъти КСНС, за да се задвижи модернизацията на армията и призова за аварийни мерки срещу отлива от Българката армия. Държавният глава е доволен, че най-после депутатите са се вслушали в призива му и са повишили заплатите на военните. Налага се повишаване на разходите за отбрана, смята още Румен Радев. 2% вече не са достатъчни, по мнението му и поиска по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика.

Относно казуса с частната детска болница Радев каза, че и при неговите служебни правителства е имало такива искания. Още тогава категорично заявих моята позиция и тя се спазване от всички служебни правителства, подчерта президентът. Премиерът да каже как се е движил проектът за частната болница „Мама и аз“, настоя той. Детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет, категоричен бе Румен Радев, но призна, че има място за частна инициатива. Държавата е закъсняла с изграждането на национална детска болница, каза още Румен Радев.

Очаквам и правителството и ЦИК да създадат необходимата организация за честни избори, коментира още той.

Законът за хазарта се разглежда от експертите в президентството. Бързото законодателство не винаги води до желания резултат, отчете също Румен Радев.

 

Автор:

Диляна Панайотова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *