Стига приказки за сглобки, време е да решаваме проблемите на хората

Стига приказки за сглобки, време е да решаваме проблемите на хората. Това заяви Валентин Иванов-Кардамски, водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ в Перник. Той е категоричен, че вторачването в подялбата на властта и политическите междуособици губят времето на хората и съсипват авторитета на държавните институции.


„Има толкова много въпроси, които чакат незабавен отговор, който да защити интереса на хората, коментира той. – Какво ще се случи в Маришкия басейн? Ако си затворим въглищните централи, хиляди ще останат без работа, цената на тока ще скочи. Затова час по-скоро трябва да бъдат предоговорени условията в ЕК. Ами социалното осигуряване? Не може човек, който взима 50 000 и 100 000 лева, да се осигурява по същия начин като някой, който работи като продавач-консултант. Откъде ще дойдат пари за пенсии? Всички обещават да вдигат заплати и пенсии, но от къде ще дойдат парите за това? Все важни въпроси, чиито отговори не търпят отлагане. Ние, от Коалиция „Солидарна България“ имаме решенията, доказали сме, че умеем да ги прилагаме чрез действията си. Трябва ни само доверието на гражданите, за да можем да работим за тях“.
Валентин Иванов посочи и част от мерките, които от Коалиция „Солидарна България“ предлагат за справяне с демографския колапс. „2000, 3000 и 4000 лева държавна помощ за първо, второ и трето дете е една от първите мерки, които трябва да бъдат въведени, коментира той. – Опитват се да прокарат Истанбулската конвенция и в същото време говорят, че ще се преборят с демографската криза. Това е изключителна политическа наглост“.
Водачът на листата на Коалиция „Солидарна България“ в Перник засегна и темата за защита на потребителите. „Необходим е цялостен законодателен пакет, който да защитава българския потребител, каза Валентин Иванов. – Не може в големите чуждестранни вериги в България ябълките да струват 3 лева, докато в Милано същият този продукт е едва няколко цента. Защитата на българските производители също е изключително важен въпрос за решаване. За да го направим обаче имаме нужда от активността и доверието на гражданите на 9 юни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *